صفر تا صد تجهیز سالن کنفرانس
اتاق های کنفرانس فضاهای چند منظوره ای هستند که شرکت ها ، مراکز دولتی و سازمانی بزرگ از آن جهت برگزاری جلسات و سمینار ها استفاده می کنند .
به دلیل اینکه در این سالن ها همواره شاهد برگزاری جلسات مهم و تبادل نظر میان مدیران و نفرات سازمانی هستیم به همین خاطر برای پویایی جلساتمان باید به طراحی و تجهیز سالن کنفرانس آن مجموعه توجه ویژه ای داشته باشیم . تجهیز سالن جلسات شامل نصب و راه اندازی تمامی تجهیزات موردنیاز یک سالن می باشد که شامل سیستم صوت ، تصویر ، دوربین ، کابل و اتصالات و … می باشد . کارشناسان شرکت آواتات گستر اینجا هستند که شما را در این زمینه به بهترین شکل راهنمایی کنند ، در ادامه با ما همراه باشید .
نقطه ی شروع تجهیز اتاق کنفرانس
اولین گام برای تجهیز سالن کنفرانس مشاوره و بازدید حضوری از آن محل جهت بررسی زیرساخت های مورد نیاز و طراحی اتاق کنفرانس می باشد.
گاهی اوقات بعضی از مراکز وجود دارند که حتی طراحی اولیه سالن کنفرانس شان نیز انجام نشده است ، بنابراین اینجا گام اول ما طراحی سالن کنفرانس است که با نرم افزار تری دی مکس انجام می شود. حال در زمان طراحی سالن به چه نکاتی باید توجه کرد؟؟
اتاق کنفرانس به لحاظ استاندارد آکوستیک باشد
هنگامی که نمای داخلی و دکور سالن در حال ساخت می باشد باید از پنل آکوستیک استفاده شود ، این پنل ها ، پنل های ابری مانندی هستند که هنگام برخورد صدا ، صدا را جذب خود می نماید.
یکی از مهم ترین موارد در عایق بندی تجهیز اتاق کنفرانس جهت جلوگیری از نفوذ صدا به اتاق های دیگر استفاده از پشم سنگ در دیوارها می باشد که این امر موجب جلوگیری از نفوذ صدا به بیرون می شود.
برخی از مصالح ساختمانی و شکل اتاق که اغلب باعث ایجاد بازتاب صدا می شوند عبارتند از:
- سطوح بزرگ شیشه ای – دیوارها یا پنجره ها
- سطوح بزرگ دیواره خشک
- سطوح صفحه بزرگ نشانگر
- مواد سقفی غیر قابل جذب
- شکل دیواره یا سقف مقعر
طراحی و ساخت میز
طراحی و ساخت میز کنفرانس با توجه به ابعاد و ظرفیت سالن طراحی می گردد. یکی از مهمترین فاکتورها در ساخت میز کنفرانس کیفیت میز می باشد.
میز کنفرانس میتواند از جنس چوبی، شیشه ای و یا پی وی سی باشد که هر کدام از انها دارای مزایا و معایبی می باشد.
از جمله مزایای میز شیشه ای زیبایی و خاص بودن آن می باشد در عین حال دارای معایبی همچون شکنندگی و نگهداری مشکل است.
به همین دلیل در اکثر اتاق های کنفرانس از میزهای چوبی MDF استفاده می گردد که علاوه بر زیبایی ، بحث برشکاری روی صفحه میز را سهولت بخشیده است . در صورتی که از جنس نامرغوب استفاده گردد میز کنفرانس بعد از مدتی به سمت پایین قوس پیدا می کند و امکان شکستن صفحه روی میز افزایش می یابد.
صفحه روی میز کنفرانس معمولا به صورت تمام دوبل یا دور دوبل استفاده می گردد . در حالت تمام دوبل صفحه های روی میز به صورت دولایه نصب میشود تا میز استحکام بیشتری داشته باشد.
در صورتی که بخواهید میز طراحی شده از نظر اقتصادی مناسب باشد صفحه روی میز به صورت یک لایه نصب میشود و تنها لبه دور میز به صورت دو لایه نصب می گردد که به آن دور دوبل می گویند.
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی اتاق کنفرانس
سیستم صوتی سالن کنفرانس
یکی از کاربردهای سیستم صوت سالن کنفرانس پخش صدای حاضرین در جلسه ، پخش صدای لپ تاپ یا استفاده از سورس های صوتی دیگر می باشد.
یکی از عوامل استفاده از صوت جانبی کنترل و تقویت صدای آن توسط اپراتور می باشد تا در زمان مورد نیاز کیفیت و حجم صدا را کنترل نماید. سیستم صوت از دو بخش اساسی اسپیکر و آمپلی فایر تشکیل می گردد که در ادامه مطلب به توضیح هریک میپردازیم.
آمپلی فایر یا پاورمیکسر :
آمپلی فایر یا پاور میکسر جهت تامین ولتاژ اسپیکرها، کنترل حجم صدا، کیفیت صدای سالن مورد استفاده می گردد.
آمپلی فایر در سالن هایی با ابعاد کوچک تر استفاده می گردد و به دلیل کاربری آسان اغلب مورد استقبال قرار گرفته است. این دستگاه معمولا دارای ورودی های MIC , AUX, RCA, USB, BLUETOOTH و ولوم های MIC, BASS,TREBLE, MASTER می باشد.
از پاور میکسر معمولا در تجهیز سالن کنفرانس های بزرگ استفاده می شود و دلیل این امر دسترسی بیشتر پاورمیکسر جهت تنظیم صدا و جلوگیری از فیدبک در سالن می باشد. پاور میکسرها به سه شکل صندوقی، رک مونت و رومیزی می باشد و خروجی آنها معمولا اهمی می باشد . از جمله مزایای پاور میکسر تعداد ورودی بالا ، تنظیمات افکت ، تنظیمات فرکانسی صدا و … می باشد.
اسپیکر :
توزیع درست صدا در یک سالن کنفرانس جزو مسائل حیاتی در یک جلسه ی کاری محسوب می شود و همچنین نقش تعیین کننده ای در رضایت حاضرین جلسه خواهد داشت . در نظر داشته باشید نوع و محل قرارگیری اسپیکر ها در هر سالن متناسب با ساختار سالن متفاوت خواهد بود و حتما باید توسط متخصصان این حوزه انجام شود .
اسپیکر به لحاظ نوع به دو مدل سقفی و دیواری (دکوراتیو) تقسیم می شود که با توجه معماری سالن، ارتفاع سقف و نظر کارفرما انتخاب می گردد.
اسپیکر سقفی در سالن هایی که سقف آن کاذب می باشد و کارفرما تمایل دارد بلندگو ها به صورت توکار نصب شوند مورد استفاده قرار می گیرد . اما با توجه به این که اسپیکر سقفی قابل جهت دهی نمی باشد و شعاع محدودی را پوشش می دهد جهت یکدست بودن صدا باید در قسمت های مختلف سالن بلندگو نصب گردد تا کل سالن را بتواند پوشش دهد .
اسپیکر های کنفرانس از لحاظ کیفیت به دو مدل FULL RANG و TWOWAY تقسیم می شوند . اسپیکرهای TWOWAY به لحاظ ساختاری دارای توییتر و ووفر می باشد و صدای زیر و بم را از یکدیگر تفکیک نموده ، در نهایت کیفیت بهتری نسبت به مدل FULL RANG خواهند داشت .
در صورتی که محدودیت خاصی در تجهیز سالن جلسات خود نداشته باشید پیشنهاد ما به شما استفاده از اسپیکرهای دیواری می باشد . این اسپیکر ها با توجه به قابلیت تنظیم جهت و پرتاب صدای بالا بهترین گزینه انتخابی برای تجهیز سالن تان خواهند بود .
سیستم نمایش تصویر :
هدف از اجرا و راه اندازی این سیستم در سالن جلسات نمایش محتوا ، تصاویر دوربین کنفرانس و… می باشد.
نحوه ی اجرا سیستم فوق بدین صورت می باشد که در چند نقطه از میز پنل هایی با نام vsp پنل نصب می گردد که این پنل ها دارای پورت های HDMI,USB,AUX,VGA,DC,LAN می باشد.
پورت HDMI : پنل های روی میز از طریق کابل HDMI به یکی از نمایشگر های مانیتور کنفرانسی ، ویدیو پروژکتور یا ویدیووال متصل می گردد . با اتصال لپ تاپ به پورت HDMI پنل روی میز تصویر لپ تاپ روی یکی از نمایشگرها پخش می گردد.
پورت برق : جهت اتصال شارژر لپ تاپ ، شارژر گوشی و… فعال می گردد.
پورت LAN : جهت استفاده کاربران از شبکه داخلی یا اینترنت استفاده می گردد.
پورت AUX : پخش فایل های صوتی از اسپیکرهای سالن کنفرانس از طریق پورت AUX پنل امکان پذیر می باشد.
پورت USB : جهت اتصال فلش ، هارد اکسترنال و سایر Device های ذخیره سازی اطلاعات که دارای پورت USB می باشند استفاده میگردد.
پورت VGA : در خصوص پورت VGA روی VSP پنل این مسئله حائز اهمیت می باشد که با توجه به اینکه تمامی تجهیزات و نمایشگرهای روز بازار دیجیتال و با کیفیت HD می باشد معمولا از این پورت استفاده نمی گردد مگر در سالن هایی که در گذشته تجهیز شده و می خواهند از پورت VGA استفاده کنند.
سیستم تصویر برداری
جهت تصویربرداری از جلسه و تهیه آرشیو و ارتباط آنلاین وب کنفرانس از دوربین سالن کنفرانس یا دوربین اتوترک استفاده می گردد . در صورتی که بخواهیم دوربین ها به صورت اتومات و با روشن نمودن میکروفون کنفرانس روی شخص زوم شود از دستگاهی به نام اینترفیس استفاده می گردد . این دستگاه با ذخیره موقعیت هر میکروفون در داخل خود با روشن شدن میکروفون فرمان را به دوربین ارسال می نماید و دوربین به صورت اتوماتیک به طرف شخص حرکت می نماید.
در بعضی موارد اپراتور میخواهد که کنترل دستی دوربین را به عهده بگیرد که در این صورت باید از کنترلر دوربین گردان سالن کنفرانس (PTZ) استفاده نمود.
جهت ارتباط وب کنفرانسی سالن با مراکز دیگر باید از کارت وب کنفرانس استفاده گردد تا دوربین ها از طریق آن به لپ تاپ متصل شوند . در این ارتباط دوربین ها همانند وب کم عمل کرده و تصاویر سالن را از طریق اینترنت به مراکز دیگر انتقال میدهد.
در اخر توجه داشته باشید جهت آرشیو تصاویر دوربین ها باید از یک عدد دستگاه رکوردر استفاده نمود.
سیستم کنفرانس
سیستم کنفرانس یکی از الزامات تجهیز سالن جلسات می باشد که به لحاظ نوع ، کیفیت و قابلیت دارای انواع مختلفی است. سازمان ها و مراکز مختلف با توجه به نیازشان و بودجه ای که در اختیار دارند اقدام به خرید می کنند.
سلام. ممنون از اطلاعات کاملتون. برندهای سیستم کنفرانسی که کار میکنین چه برندهایی هست؟
با سلام خدمت شما کاربر گرامی
مجموعه ی آواتات گستر با اکثر برند ها از جمله بوش ، سنهایزر ، بیرداینامیک و .. فعالیت می نماید .
انتخاب هر کدام از این برند ها نسبت به نیاز و کاربری شما تعیین می گردد .