سیستم پیجینگ (Paging system) چیست؟
سیستم پیجینگ با امکانات و تجهیزاتی که در اختیار ما میگذارد این امکان را به ما می دهد در شرایط اضطراری که نیاز است به سرعت پیامی را به عده ی زیادی از افراد انتقال دهیم به راحتی و در کسری از ثانیه و بدون هیچ عیب و نقصی این کار را انجام دهیم.
هدف از استفاده سیستم پیجینگ در مراکز مختلف:
- اعلام شرایط اضطراری جهت حفظ ایمنی ( زلزله ، آتش سوزی و…)
- اطلاع رسانی و فراخوانی افراد
- پخش موزیک و تبلیغات
به طور کلی سیستم فراخوان دو نوع است :
-
سیستم پیجینگ آنالوگ
تجهیزات سیستم پیجینگ آنالوگ از چندین بخش اصلی تشکیل شده است :
- اسپیکر: در این سیستم از اسپیکر های ستونی ، سقفی و یا شیپوری استفاده می شود (که تعداد و نوع آن بسته به نیاز و اندازه مکان تان متغیر خواهد بود) این بلندگو ها توسط کابل مسی دو رشته به آمپلی فایر متصل می شوند.
- پری امپ: دستگاهی است که دارای دسترسی های مختلف جهت تنطیم صدا می باشد. این دستگاه دارای پورت ها و ورودی های میکروفن ، بلوتوث ، فلش و aux جهت پخش صدا می باشد.
- میکروفون : میکروفون رومیزی یا call station روی میز فردی قرار میگیرد که قرار است اطلاع رسانی ها و فراخوانی های لازم را انجام دهد .
- پاور آمپلی فایر: یکی از مهم ترین دستگاه ها، آمپلی فایر سیستم پیجینگ است که ولتاژ مورد نیاز اسپیکر ها را تامین می کند . در ابتدا پروسسور صدا را دریافت کرده و پس از تنظیم، صدا به آمپلی فایر انتقال می یابد ، سپس صدای دریافت شده تقویت و به اسپیکر ها انتقال می یابد.
- کابل و اتصالات : کابل ارتباطی این سیستم از نوع دو رشته شیلددار می باشد.
- زون سلکتور(ZONE SELECTOR) : گاهی اوقات نیاز است در مراکز بزرگی مثل بیمارستان ها یا مجتمع هایی که دارای طبقات زیادی هستند صدا فقط در طبقات انتخابی ما پخش شود ، زون سلکتور با قرار گرفتن بین پاور و اسپیکر ها این بستر را برای ما فراهم می کند .
-
سیستم پیجینگ تحت شبکه
پیجینگ تحت شبکه نیز عملکردی همچون پیجینگ آنالوگ دارد با این تفاوت که آن در بستر شبکه نصب و راه اندازی می شود اما پیجنگ آنالوگ وابسته به کابل کشی است . پیجینگ تحت شبکه به علت قیمت بالایی که دارد در مکان های خاص و با کاربری خاص مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم در مکان هایی که نیاز است از راه دور کنترل شوند استفاده می شود. سیستم پیجینگ دیجیتال بر خلاف آنالوگ دارای محیط نرم افزاری می باشد که می توان از طریق آن تنظیمات مورد نیاز را انجام داد.
تجهیزات سیستم پیجینگ دیجیتال از چند بخش تشکیل میشود:
پروسسور: پروسسور پیجینگ تحت شبکه به صورت ماتریسی عمل میکند و شما می توانید از طریق نرم افزاری که برای آن در نظر گرفته شده تعیین کنید که پیج روی کدام زون پخش شود.
آمپلی فایر تحت شبکه : در صورتی که در گذشته بستر سیستم تان برمبنای آنالوگ بوده است و بلندگوی آنالوگ نصب کرده اید اما حال قصد دارید آن را به پیجینگ تحت شبکه تبدیل کنید با خرید آمپلی فایر تحت شبکه می توانید اسپیکر آنالوگ خود را به سیستم IP متصل نمایند. مدیریت و برنامه ریزی آمپلی فایر های تحت شبکه از طریق نرم افزار انجام می شود. در مدل آنالوگ ما حتی برای تنظیم ولوم صدا نیز باید به خود دستگاه دسترسی داشته باشیم اما در حالت دیجیتال تمام تنظیمات لازم را می توانیم از راه دور به وسیله ی نرم افزار آن انجام دهیم و از راه دور دستگاه ها مدیریت کنیم.
میکروفون پیجینگ تحت شبکه : در صورتی که Paging system از نوع تحت شبکه باشد باید از میکروفون رومیزی تحت شبکه استفاده کرد. که این میکروفون هم به صورت دکمه ای و هم Touchpad در بازار موجود است.
اسپیکر های تحت شبکه : اسپیکر های تحت شبکه به طور مستقل دارای آمپلی فایر داخلی هستند و دیگر نیازی به آمپلی فایر مجزا نخواهند داشت. به طور کلی بلندگو های تحت شبکه انواع مختلفی دارند که شامل :
1. اسپیکرسقفی تحت شبکه :
اسپیکر های سقفی در دو نوع روکار و توکار عرضه می شوند. برای نصب اسپیکر سقفی روکار نوع سقف اهمیتی ندارد ، اما برای نصب بلندگوی سقفی توکار حتما باید سقف به صورت کاذب باشد تا بلندگو داخل سقف نصب شود به این صورت که فقط سرپوش بلندگو قابل دیدن باشد. در صورتی که ارتفاع سقف مورد نظر کم باشد باید از بلندگویی با حداکثر توان مصرفی 5 وات استفاده شود ، اما اگر ارتفاع سقف زیاد باشد باید از اسپیکرهایی با توان بالاتر استفاده نمود.
2. اسپیکر ستونی تحت شبکه :
اسپیکر های ستونی دو نوع هستند Indoor (داخلی) و Outdoor (خارجی). در مکان های سرپوشیده از مدل indoor و در فضاهای باز از مدل outdoor استفاده میشود. مدل outdoor دارای بدنه ی آلومینیومی است و مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت هوا ، نور آفتاب ، گرد و خاک و بارش برف و باران دارد. این بلندگو ها دارای دو پایه هستند که از طریق آن به صورت افقی یا عمودی روی دیوار نصب می شوند.
3. اسپیکر شیپوری تحت شبکه :
بلندگو های شیپوری بیشتر برای فضاهای باز که نویز زیادی در آنجا وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرند زیرا پرتاب صدای بالایی دارند و فضای بیشتری را پوشش می دهند. اسپیکر های شیپوری از سه بخش اصلی تشکیل شده اند که شامل : 1. کیس اصلی 2. یونیت 3. پرده بوبین است. با توجه به فضایی که قرار است اسپیکر نصب شود از قالب و کیس متفاوتی استفاده خواهد شد.
4. اسپیکر دکوراتیو :
بلندگوی دکوراتیو در دو نوع Full rang و Twoway تولید می شود . تفاوت این دو نوع در ساختار داخلی آن می باشد. ابعاد این اسپیکر ها به نسبت بلندگو های ستونی بزرگتر است همچنین از کیفیت بالاتری نیز برخوردار هستند. این بلندگو ها قابلیت تغییر زاویه و چرخش را نیز دارند.
توجه : در کل فاصله ی قرارگیری اسپیکرها و نوع اسپیکری که استفاده می کنید بسته به محیط و نوع کاربری ، متفاوت خواهد بود در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره رایگان در این زمینه کارشناسان مجموعه آواتات پاسخگو شما عزیزان خواهند بود.
مقایسه ی سیستم پیجینگ تحت شبکه و آنالوگ
- مدل تحت شبکه به راحتی قابلیت گسترش می باشد .
- قیمت پیجینگ آنالوگ نسبت به تحت شبکه مناسب تر می باشد.
- عیب یابی پیجینگ تحت شبکه نسبت به آنالوگ راحت تر خواهد بود.
- یکی از مزیت های مهم پیجینگ آنالوگ امنیت بالای آن است در حالی که پیجینگ دیجیتال این قابلیت را ندارد.
- کار با پیجینگ تحت شبکه نیازمند داشتن دانش کافی کار با آن است اما کار با پیجینگ آنالوگ به راحتی امکان پذیر است.
- در مدل آنالوگ به دلیل استفاده از کابل دورشته با محدودیت متراژ مواجه هستیم ولی در پیجینگ تحت شبکه میتوان از بستر فیبر نوری نیز استفاده نمود.
کاربرد سیستم پیجینگ
دانشگاه و مدارس ،
مراکز اداری و دولتی ،
هتل ها و مراکز اقامتی ،
نمایشگاه ها و موزه ها ،
ساختمان ها و مجتمع ها ،
فروشگاه ها و مراکز خرید ،
مراکز صنعتی و کارخانه ها ،
بیمارستان ها و درمانگاه ها ،
ترمینال ها ، فرودگاه و راه آهن ،
مراکز نظامی ، پادگان ها و سازمان ها ،
رستوران ها ، کافی شاپ ها و فودکورت ،
مراکز مذهبی ، مساجد و حرم های مطهر ،
پارک ها و بوستان های بزرگ ، مراکز تفریحی ، استخر ها و شهربازی ها